JEHNĚČÍ MASO

Principu konzumace masa je někdy mimo jiné vytýkána skutečnost, že jsou zvířata krmena tím, co můžeme sami sníst. A to je přinejmenším nehospodárné a nelze snad s touto výtkou nesouhlasit. V našem chovu se s tímto nesetkáte: žádné obilí, žádné granule s bůhvíčím – ve vegetační sezoně se pasou naše stáda po rezervacích, v zimě chutě přijímají seno, s nímž jsme se za horka dřeli na loukách podél řeky Dyje.

Více informací v nabídkovém listě. Maso osobně rozvážíme v mikulovském a znojemském regionu, na jiná místa dle dohody. Jehněčí maso můžete objednávat u ovčáka Tomáše Voříška na telefonním čísle 775 984 184 nebo na emailu farma.podyji@seznam.cz

Předesíláme, že jehněčí maso je sezónním produktem! Jehňata se nám rodí v březnu až dubnu, aby se ve vysoké míře podílela na vypásání přírodních rezervací a jejich zdravé a snad i „šťastné“ maso je k dispozici zhruba od začátku srpna do Vánoc. 

Jehněčí maso prodáváme ve formě „kolekcí“. Kolekce obsahuje přirozený poměr těchto partií: kotletka – hřebínek, kýta bez kosti, plec bez kosti, dvě kolínka a žebra. Ve velké kolekci je navíc celý hřbet. Kolekce odpovídá půlce jehněte, přesná váha kolekce a konečná cena dle skutečné váhy kusu, cena je 299 Kč/kg i s DPH.